Home Schenk nu Steun een actie Start een actie

Over het UZ Brussel

Het Universitair Ziekenhuis Brussel (toen nog het AZ-VUB) opende zijn deuren in 1977 met 15 bedden. Op 6 juni 1977 was het D-day met de opening van de spoedgevallendienst, twee bedden voor intensieve geneeskunde en één gemengde verpleegeenheid. Die eerste dag werd één patiënt opgenomen in het ziekenhuis.

   

Ondertussen is het UZ Brussel uitgegroeid tot een topziekenhuis met:

  • 721 bedden
  • 3.412 medewerkers
  • meer dan 28.000 opnames per jaar
  • 64.138 patiënten via de spoedopname
Het universitair ziekenhuis biedt vandaag een breed pakket aan gezondheidsdiensten van de hoogste kwaliteit die toegankelijk zijn voor iedereen, zowel op vlak van basisgeneeskunde als van de verschillende specialismen en kennisgebieden.

Dankzij de continue investeringen in onderzoek, de opleiding van specialisten en het aantrekken van gerenommeerde artsen heeft het UZ Brussel tal van medische successen op zijn naam die vandaag wereldwijd erkend worden.

En toch heeft deze groei niet geraakt aan de kernwaarde van het ziekenhuis: respect voor de patiënt als mens, ongeacht zijn of haar afkomst, taal, sociale status, afkomst of filosofische overtuiging en voor zijn of haar recht op zelfbeschikking.Meer info: