Home Schenk nu Steun een actie Start een actie

Neonatologie - ICU-project

Angst en bezorgdheid, iets waar ouders van prematuurtjes en baby’s met een complicatie dagelijks mee worstelen. Hun pasgeboren kindje ligt op de dienst neonatologie en mag nog niet naar huis. Voor sommigen is het verblijf van korte duur, voor anderen kan het enkele maanden duren. Soms hangt hun leven aan een zijden draadje. Elke minuut telt. Je kan niet gerust zijn zolang je niet met je eigen ogen ziet dat alles ‘goed’ gaat.

Ouders willen voor hun baby’tje zorgen, het beschermen, liefde geven,...
Het wordt emotioneel pas echt zwaar wanneer de mama de materniteit moet verlaten. De band die al tijdens de zwangerschap gevormd werd, wordt plots onderbroken. Het is hartverscheurend om de eerste dagen, weken, maanden niet zelf voor je kindje te kunnen zorgen. De fysieke afstand is dan niet altijd even gemakkelijk te overbruggen.Zeker niet als de ouders snel terug aan het werk moeten. 

Uiteraard willen ook eventuele broertjes en zusjes, oma’s en opa’s kennismaken met de nieuwe spruit. Een hele zwangerschap lang kijken ze uit naar dat moment, het moment waarop ze trots het nieuwkomertje kunnen zien en in hun armen kunnen houden. Het is dan ook een grote teleurstelling wanneer blijkt dat dat eerste, innige moment nog weken, of soms zelfs maanden uitgesteld moet worden... Te veel prikkels zijn namelijk niet goed voor het kindje, dus is bezoek niet zozeer aangeraden.

We care about you, we love you, we want to SEE you

Dé oplossing: een webcam in de couveuse

De couveuse moet de baarmoeder evenaren. Daarom wordt er een verduisterend doek op de couveuse gelegd. Een innoverende techniek laat toe om webcams in de couveuse te plaatsen. Zo ontvangt het baby’tje geen prikkels van buitenaf en kan het toch steeds gevolgd worden door zijn ouders.

Hoewel de angst tijdens die periode nooit volledig zal kunnen worden weggenomen, is het een geruststelling naar hen toe om te kunnen volgen hoe het met hun kindje gaat.

Een glimlach in emotioneel zware tijden

Zonder uw hulp kan dit prachtig project niet tot stand komen. Er is € 60.000 nodig om het juiste materiaal te kunnen aankopen en om dat hygiënisch en voorzichtig in de couveuses te laten installeren.

Live via een webcam de eerste glimlach van je kind kunnen zien, is iets wat ouders niet ontnomen kan worden. Een glimlach in die emotioneel zware periode kan voor ouders wonderen doen...